Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Zpřesnit vyhledávání

Vodítka pro psy

1 2 3 4
1 2 3 4

Vodítka pro psy jsou základním vybavením všech čtyřnohých přátel a měla by být zakoupena hned po výběru správného obojku. Max ví, že procházka s jeho majitelem má být potěšením a společnou zábavou, a špatně padnoucí vodítko tomu může účinně zabránit. Upozorňuje také na to, že každý z jeho přátel je jiný a má jiný vkus, takže ne všechna vodítka pro psy mu budou vyhovovat.

Typy vodítek pro psy

Je třeba mít na paměti, že generace vodítek pro psy je třeba vybírat podle potřeb čtyřnohých přátel. Hlavním účelem vodítek je ovládat psa a zpříjemnit mu společné procházky. V závislosti na temperamentu, velikosti a účelu použití vašeho psa si můžete vybrat mezi různými typy vodítek pro psy. Klasická vodítka jsou jednodílná a vyrobená z odolného materiálu. Umožňují dobrou kontrolu chování psa, ale jejich délka není nastavitelná. Obvykle měří maximálně 1,5 metru. Max se domnívá, že tento typ vodítka by měli používat majitelé, kteří chtějí své psy naučit slušnému chování. O něco větší volnost poskytují nastavitelná nebo skládací vodítka. Díky poutkům a dvěma karabinkám můžete jejich délku přizpůsobit svým aktuálním potřebám. Je pravda, že více stehů zvyšuje pravděpodobnost roztržení, ale Max si přesto myslí, že je to pravděpodobně nejlepší typ vodítka pro psa. Automatické vodítko umožňuje nastavit délku šňůry díky speciálnímu zabudovanému mechanismu. V závislosti na vašich potřebách ji můžete prodloužit nebo zkrátit a také uzamknout na určitou délku. Je určen pro vycvičené psy, kteří reagují na slovní povely. Existuje také mnoho typů vodítek pro psy, které se nepoužívají při každodenním venčení. Vlastní kruhové vodítko se používá při předvádění psů na výstavách a výcvikové vodítko usnadňuje výcvik a učení vašeho čtyřnohého přítele.

Vodítka pro aktivní majitele psů

V dnešní době je trendem vést aktivní životní styl. Stále více lidí dbá o své zdraví a rekreačně běhá, jezdí na kole nebo chodí pěšky. Tuto potřebu majitelů čtyřnohých miláčků zaznamenali i výrobci vodítek a rozhodli se jim ji usnadnit. Na trhu již lze nalézt speciální příslušenství pro běh se psem. Existuje dokonce sportovní disciplína zvaná canicross, která spočívá v běhu se psem, jenž je s běžcem spojen tlumicím lanem. Bikejorking je naopak sport spočívající v jízdě na kole s domácím mazlíčkem po boku. Jedná se o extrémní sport, protože rychlost profesionálů může dosahovat až 60 km/h! Max je velmi šťastný, že si může hrát se svým majitelem, trénovat s ním a dosahovat sportovních úspěchů. V této kategorii nabízí náš odborník pečlivě vybraná vodítka pro všechny psy. Ať už majitel čtyřnohého psa hledá dlouhé, krátké, kožené nebo nastavitelné vodítko, určitě najde takové, které jeho mazlíčka stoprocentně uspokojí.