Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Zpřesnit vyhledávání

Krmivo pro ryby v jezírku

Krmivo pro ryby v jezírku

Ryby žijící v jezírku by měly dostávat specializované krmivo. Okrasné ryby vyžadují jiné krmivo než ryby, které se živí například na dně jezírka. Jak a čím krmit ryby v jezírku? V obchodě Max&Mrau jsou k dispozici různé druhy krmiva pro ryby.

Co potřebují ryby v jezírku?

Ryby v jezírkujsou velkou radostí pro majitele jezírka a velkou atrakcí pro hosty, kteří obdivují část zahrady, kde se jezírko nachází. Než si do zahradního jezírka pustíme nějaké zajímavé exempláře, měli bychom zvážit, jaké druhy ryb se v takovém "bazénu" budou cítit nejlépe.

Pokud nemáme velký a hluboký rybník (tj. rybník s alespoň 100 l vody), měli bychom zvolit menší ryby, které měří asi 10 cm, jako jsou pestrobarevné růžichy nebo slunečnice, které rády plavou na okraji rybníka. Větší ryby, např. kapři a okrasní karasi, potřebují k volnému životu až 1 000 litrů vody a hloubku alespoň 1,5 metru.

Pro blaho těchto zvířat je důležitý nejen druh ryb, ale také jejich počet. Příliš mnoho ryb v malé vodní nádrži může způsobit stres a onemocnění. Když koupíte nové exempláře, měli byste je před vhozením do jezírka asi týden izolovat. Tím se zabrání nakažení ryb v jezírku možnými chorobami od nových exemplářů.

Neměli bychom také zapomínat na osázení jezírka různorodou vegetací, aby se ryby v jezírkuměly kde schovat a co okusovat.

Jak se krmí ryby v rybníku? .

Krmení ryb v jezírkuse provádí maximálně jednou denně, na jaře a v létě dokonce jednou za dva dny. Je dobré dát rybám zhruba jednou týdně jednodenní půst. Pokud budete ryby krmit častěji a větším množstvím potravy, než je vhodné, dojde k rychlému znečištění jezírka. Zpočátku je lepší dávat rybám méně potravy, abyste zjistili, kolik potravy jim bude stačit. Rybičky by se měly krmit pouze při venkovní teplotě nad 8 ⁰ C, takže na konci podzimu a v zimě byste tyto vodní živočichy neměli krmit, pokud není mírná zima. Ryby je dobré krmit před chladným obdobím, aby si na zimu nashromáždily dostatek tuku.

Někteří majitelé ryb v jezírku těsně před podáním potravy hlasitě stříkají vodu nebo tleskají rukama, čímž jim dávají najevo, že se chystá krmení. Do jezírka je také možné umístit krmivo pro ryby ve speciálních krmítkách a ve stanoveném čase je vhodit spolu s obsahem, přičemž předtím dáme zvukový signál našim plaveckým svěřencům. Pomocí takové nádoby můžeme kontrolovat množství snědeného jídla a snadno odstraníme nesnědené zbytky.

Čím krmit ryby v jezírku?

Co může být potravou pro ryby v rybníku? Ryby se mimo jiné rády živí rostlinami vysazenými kolem jezírka, ale také řasami, hmyzem, larvami hmyzu, žížalami a dalšími drobnými živočichy a mikroorganismy. Mnoho těchto plovoucích živočichů je všežravých. Kromě vlastního krmiva by měly být ryby v jezírku krmeny hotovými směsmi. Internetový obchod Max&Mrau nabízí širokou škálu hotových krmiv pro ryby v jezírku, a to i s ohledem na velikost, druh a různé potřeby. Někteří odborníci na rybičky doporučují podávat spirulinu.

Kromě toho okrasné ryby pro jezírkovyžadují krmení speciálním druhem krmiva, které kromě toho, že zvířatům dodává potřebné živiny, dbá například na zvýraznění jejich krásného zbarvení.

Krmivo pro ryby v jezírku

Krmivo pro ryby v jezírkuby mělo pocházet od spolehlivých výrobců a mělo by být vysoce kvalitní a výkonné. Stravu ryb je vhodné zpestřit střídáním různých směsí.

Příkladem takového kvalitního krmiva je Tetra Pond Colour Sticks 10 l, krmivo pro ryby v jezírku ve formě plovoucích tyčinek. Potraviny jsou uloženy v desetilitrovém kbelíku. Obsahuje základní živiny a anabolické složky, vitamíny, vlákninu a stopové prvky. Přídavek karotenoidů zajišťuje krásné zbarvení ryb, zejména do červené, žluté a oranžové barvy..

Dalším vhodným krmivem pro ryby v jezírku je Tetra Pond Variety Sticks 10 l, což je kombinace tří druhů krmiva. Dodává se ve formě vodních tyčinek. Je to lehce stravitelná, chutná, kompletní a vyvážená potravina bohatá na vitaminy (včetně vitaminu C podporujícího imunitní systém), stopové prvky, vlákninu a další cenné složky.

Potrava pro jednotlivé druhy ryb

Druh ryb v jezírku závisí na tom, jakou potravu jim podáváte. Menší ryby vyžadují poněkud odlišné zacházení, zatímco větší exempláře se zvláště pestrým pokryvem vyžadují odlišné zacházení.

Tropický kbelík Sterlet Basic L 3 l/1500 g, který je k dostání v obchodě Max&Mrau, je určen zejména pro jeseteře a sumce. Jedná se o vícesložkové, potápivé krmivo ve formě granulí, které mohou konzumovat ryby živící se na dně vodních nádrží, včetně jeseterů, sumců a okrasných kaprů. Jedná se o granulát složený z nejkvalitnějších rostlinných a živočišných složek (včetně ryb a rybích produktů, obilovin, masa, olejů a tuků). Max&Mrau nabízí také specializované krmivo pro okrasné ryby. Jednou z takových nabídek je Tropical Pond Sticks Mixed 5 l 430 g pro Koi, zlaté rybky a kaprovité ryby. Jedná se o kompletní vícesložkovou krmnou směs ve formě plovoucích tyčinek. Krmivo splňuje nutriční požadavky těchto druhů ryb a navíc zvýrazňuje červené a zlaté zbarvení okrasných ryb. Snížený obsah fosforu snižuje riziko vzniku řas v jezírku.