Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Zpřesnit vyhledávání

Substráty a podestýlka pro činčily

Náš specialista na hygienu Mrau Cat přesně ví, jak důležité je udržovat čistotu. Proto důkladně prozkoumal téma pelíšků a steliva pro domácí mazlíčky. Vhodně zvolený podklad klece a podestýlka do kotce je klíčovým prvkem pro udržení pořádku a hygieny, což přímo ovlivňuje spokojenost zvířat i jejich majitelů. Když se Mrau setkal s činčilou, rozhodl se, že se o ni bude zajímat a poradí jí, co by pro ni bylo nejlepší.

Činčila je dobrý čistič

Činčily nemají rády špinavou srst a intenzivně dbají na hygienu. Rádi tráví čas v písečné lázni a pečují o svou srst. Každá činčila by proto měla mít ke koupání vhodný písek nebo speciální sopečný prach. Tento roztomilý hlodavec má krásnou srst, která je považována za jednu z nejjemnějších a nejcennějších na světě. Činčila nosí svůj kožich s hrdostí a velmi o něj pečuje. Činčila se stala velmi ceněným domácím mazlíčkem pro zájmové chovy, protože je vynikajícím společníkem. Tato zvířata jsou velmi hbitá, mrštná a hravá, a proto je činčila jedním z nejoblíbenějších Maxových a Mrauových kamarádů. Nemají rády špinavé a zapáchající prostředí, proto udržují klec i venkovní prostory v čistotě. Protože má činčila velmi ráda čistotu, není těžké ji naučit používat odpadkový koš. Je však důležité vybrat správné podestýlky pro činčily. Společnost Mrau toto téma důkladně prozkoumala a vybrala nejlepší stelivo na trhu s různou savostí a hmotností. Rychle si také všiml, že dřevěná podestýlka pro činčily je jedna z nejlepších.

Substrát a podestýlka v kleci pro činčily

Stejně jako Mrau je i činčila pohodlná - miluje luxus a pohodlí. Mrau se tedy ptala, jaký substrát pro činčily by byl pro její klec nejlepší. Po pečlivém pozorování své kamarádky si Mrau všimla, že nemá ráda tvrdé povrchy. Příliš tvrdý substrát způsoboval, že se činčilám třeli tlapky o sebe a způsoboval jim značné nepohodlí. podložka pro činčily by proto měla být měkká a příjemná. Přírodní podestýlka a různé druhy pilin jsou ideální pro zajištění pohodlí. Jsou také velmi pohodlné pro majitele zvířat, protože je lze snadno vyměnit, a tím se starat o čistotu klece. Mrau se vždy zajímá o pohodlí a čistotu ostatních domácích zvířat, jeho zkušenosti, znalosti a postřeh z něj dělají specialistu v této oblasti. Díky tomu se ujal role odborníka na pohodlí a hygienu našeho veselého zvěřince. Podestýlky a substráty pro činčily, které vybírá, jsou zárukou vysoké kvality a spokojenosti nejen pro naše milovaná zvířata, ale i pro jejich majitele. Mrau miluje všechna domácí zvířata, a proto je zastáncem ekologických řešení. Podestýlky a substráty, které pro činčily vybírá, jsou zcela přírodní, bezpečné pro zvířata i lidi a šetrné k životnímu prostředí.