Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Krmivo pro domácí hlodavce

Max a Mrau dobře vědí, jak důležitá je vyvážená strava, a to nejen pro zdraví, ale i pro pohodu vašeho domácího mazlíčka. Strava bohatá na živiny, vitamíny a minerály je nezbytná pro to, aby naše zvířata měla dostatek energie a dlouhý a zdravý život. Složení krmiva pro hlodavce by mělo záviset na druhu a individuálních požadavcích na živiny.

Jaké krmivo pro domácí hlodavce zvolit?

Max říká, že nejlepší krmivo pro hlodavce by mělo být především vytvořeno z přírodních surovin, bez umělých přísad, což zaručuje nejlepší kvalitu produktu. Prioritou majitele by mělo být přizpůsobení krmiva danému druhu, zejména pokud má zvíře specifické požadavky na stravu. Další výhodou je obal, který chrání před škodlivými vnějšími vlivy.
Max ví, že vybrat správné krmivo pro domácí hlodavce není snadný úkol, protože, jak zjistil, v této kategorii existuje asi 1850 druhů, z nichž většina je býložravá. Správná strava zajišťuje zvířeti zdravý a dlouhý život, má pozitivní vliv na vzhled jeho srsti a zajišťuje zdraví zubů.

Jakou potravu zvolit v závislosti na druhu?

Specializovaná potrava hlodavců se skládá především z bylin, rostlin a obilovin, ale její složení se liší v závislosti na druhu. Je třeba věnovat velkou pozornost tomu, aby zvířata dostávala složky, které jsou nezbytné pro jejich správný vývoj a udržení zdraví. Existují také druhy, pro které jsou některé živiny škodlivé. Krmivo pro ježky obsahuje nejen semena, ale také hmyz, který je pro ježky nezbytný. Košer krmivo je naopak bohaté na zeleninu a křupavá sousta, která mají rádi, ale obsahuje omezené množství cukrů, které mají negativní vliv na zdraví těchto zvířat. Krmivo pro myši neobsahuje obiloviny, ale je bohaté na vlákninu, která je pro správné fungování tohoto druhu nezbytná. Krmivo pro veverky je také bohaté na vlákninu a obsahuje další doplňky, které mají vliv například na zdravý vzhled srsti. Veverky jsou zvířata, jejichž strava by měla být bohatá na vlákninu a přírodní prebiotika podporující trávení. V nabídce jsou také kompletní granule, rostlinná krmiva a krmiva vytvořená z nejoblíbenějších pamlsků pro hlodavce zvanádoplňková krmiva pro hlodavce.

Musí být specializované potraviny drahé?

Nejkvalitnější krmiva, která nabízíme, byla vybrána nejen na základě nejlepší dostupné kvality, ale také nejlepší ceny krmiva pro hlodavce. Max a Mrau by nám rádi pomohli s dalším testováním výrobků pro domácí hlodavce, ale nemůžeme je vystavovat konzumaci obilovin a přílišnému množství vlákniny, které mohou být pro jejich stravu fatální. Pomohli nám však vybrat ty nejkvalitnější výrobky a také se ujistili, že jsou k dispozici v různých hmotnostech.