Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Zpřesnit vyhledávání

Steliva pro kočky

1 2 3 4
1 2 3 4

Kočičí stelivo

Písek pro kočku v paneláku není nejpraktičtější způsob, jak udržet kočičí toaletu a celý byt v čistotě. Kočičí stelivo je naopak mnohem lepším řešením. Jaký druh steliva zvolit pro svou kočku: silikonové, dřevěné, bentonitové nebo jiné? .

Proč potřebujete kočičí stelivo? .

Zdá se, že kočce stačí k vyprazdňování jen trocha písku. Pro jezevčíka to pravděpodobně stačí. U domácích tygrů je situace poněkud odlišná. Písek nepohlcuje nepříjemné pachy kočičího steliva, roznáší se po celém bytě a je obtížné ho vyměnit. Proto je v takovém případě nejlepším řešením kočičí stelivo. Díky tomuto výrobku budou zvíře i jeho majitel spokojeni s jednoduchostí manipulace s podestýlkou. zaručuje čistotu, vysokou absorpci vlhkosti a odstranění zápachu. Při použití tohoto typu substrátu navíc odpadá starost s odstraňováním stolice a výměnou celého steliva za nové.

Kočičí stelivo je třeba doplňovat každý den, nejprve odstranit odpad, který zanechali naši vrnící svěřenci, a celý obsah steliva je třeba vyměnit v závislosti na typu substrátu, nejčastěji 1-2krát za měsíc. Frekvence používání kočičího záchodku je také ovlivněna zdravotním stavem kočky, jejím věkem a zvláštními chutěmi. Pokud například náš čtyřnohý přítel trpí gastrointestinálními poruchami nebo je starší a častěji čůrá, měla by se podestýlka měnit častěji. .

Kolik steliva dát do záchůdku? Obvykle stačí asi pěticentimetrová vrstva steliva, ale je dobré dodržovat doporučení výrobce pro konkrétní náplň vaší podestýlky. .

Jak vybrat správné stelivo pro kočky? .

Jaké stelivo pro kočkyje nejlepší? Na tuto otázku není snadné odpovědět, protože každá mňoukající kočka je jiná a může mít jiné preference. Proto se vyplatí experimentovat se substrátem pro stelivo a vybrat takový, který vaše kočka bude bez problémů používat. Nejčastěji používané vložky do odpadkových košů jsou: .

  • silikonová podestýlka - jejím základem je silikát, tj. silikagel; dodává se ve formě průhledných krystalů, někdy je obarvená a aromatizovaná; vyznačuje se vysokou absorpcí vlhkosti a pachů a vysokou účinností.
  • dřevěná podestýlka - pro kočkyje zcela přírodní, ekologický a biologicky odbouratelný substrát, získaný z rostlinných mikrovláken z jehličnatých nebo listnatých stromů; vyznačuje se příjemnou "lesní vůní", vysokou absorpcí vlhkosti a nízkou prašností; .
  • bentonitová podestýlka - jedná se o malé kamínky vytvořené z betonitu; vyznačují se velkou absorpcí vlhkosti, mohou se však lepit na kočičí tlapky a při náhodném požití jsou nebezpečné pro zdraví zvířete;
  • kukuřičná podestýlka - je vyrobena z přírodních rostlinných složek, takže ji lze spláchnout do záchodu. Existuje ještě jeden rozdíl mezi podestýlkou do steliva zapékacía nezapékací podestýlkou. V prvním případě je snazší udržovat stelivo v čistotě, protože po kontaktu s kočičí močí vznikají hrudky, které lze snadno odstranit lopatkou.

Silikonové stelivo pro kočky

Níže jsou uvedeny příklady silikonových výrobků. Dr Huggy je silikonové stelivo pro kočky, bez zápachu, s objemem 3,8 l. Během pouhých 5 sekund pohltí nepříjemné pachy. Přípravek je antibakteriální, ale pro uživatele odpadkového koše neškodný. Díky tomu, že je bezprašná, nelepí se kočce na tlapky. Hrudkující odpad se odstraňuje pravidelně, zatímco celá náplň steliva by se měla měnit jednou za měsíc. Internetový obchod Max&Mrau připravil speciální propagační sady, které k výše uvedenému stelivu přidávají krmivo pro kočky: mokré, suché, specializované a určené pro konkrétní plemena koček a dokonce i stelivo. Při nákupu substrátu do kočičího záchodu se vyplatí vybrat něco speciálního pro vaši oblíbenou kočku. Značka Certech nabízí stelivo Benek Super Crystal 3,2 kg. Jedná se o silikonové stelivo pro kočkykteré velmi dobře pohlcuje pachy a vlhkost. Jeho výkonnost byla hodnocena na 3 týdny. Výrobek neulpívá, ale zcela pohlcuje tekutiny a neutralizuje pachy. Pevné výkaly by měly být pravidelně odstraňovány. .

Dřevěné stelivo pro kočky

Dřevěné stelivo pro kočkyje 100% přírodní produkt, bezpečný pro kočku, její okolí i životní prostředí. Příkladem takového výrobku je Super Pinio od společnosti Certech s objemem 35 l. Má neutrální zápach a vyznačuje se vysokou absorpcí a vázáním pachů. Lze jej vyhodit do toalety, což je velmi pohodlné pro použití. Byl vytvořen ze surovin z jehličnatých stromů bez chemických přísad, což dokazuje jeho šetrnost k životnímu prostředí. Cats Best Smart Pellets Nature Gold je desetilitrový pytel obsahující ekologické podestýlky. Stejně jako výše uvedený výrobek se skládá z rostlinných vláken. To znamená, že podestýlka je přírodní, ekologická a biologicky odbouratelná. Použitou kočičí podestýlku lze vysypat do toalety, neucpává sanitární potrubí. Tento výrobek velmi dobře absorbuje vlhkost, váže pachy, navíc je měkký a jemný pro kočičí tlapky a zároveň je velmi účinný..

Bentonitové stelivo pro kočky

Bentonitová podestýlka pro kočky je založena na surovině zvané bentonit. Jedná se o přírodní složku, která skvěle pohlcuje pachy a vlhkost, nelze ji však spláchnout do toalety. Může se přilepit na tlapky vaší kočky, takže bentonitové částice mohou být rozptýleny po bytě. Certech Super Benek Economic 5 l je právě příkladem bentonitového substrátu do podestýlky. Výrobek je velmi dobře přijímán mňoukajícími čtyřnožci. Dokonale pohlcuje vlhkost a nepříjemné pachy. Kromě bentonitu se skládá ze smektitu a sody. Zajímavým nápadem je zřídit dva nebo i více odpadkových košů s různými druhy kočičího steliva a nechat napořád ten, který má náš mazlíček raději.