Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Akvarijní dekorace

Max a Mrau jsou estéti a skuteční milovníci umění. Jednou z Mrauových oblíbených činností je navrhování interiérů. Má opravdovou vášeň pro zbavování se nevhodných předmětů - váz, hrnců atd. - které s chutí sundává ze skříní, pracovních desek a stolů. Proto se stal naším odborníkem na design interiérů klecí, domů pro zvířata a samozřejmě i akvárií (i když musíme přiznat, že se často radí s Maxem).

Vhodné dekorace pro akvárium jsou naprosto nezbytné. Akvárium přece není jen nádrž s vodou, ale také nádherná dekorace. Díky vhodně zvoleným rostlinám a dekoracím nejen výrazně zlepšíme vzhled našeho akvária, ale také potěšíme jeho obyvatele.

Dekorace do akvária - jak vytvořit krásné aranžmá?

Akvarijní dekorace mohou proměnit nádrž ve zcela nový vodní prostor. Je třeba zvážit, jakého klimatu a estetiky chceme dosáhnout a jaké dekorace se budou líbit našim rybám. Dobrým nápadem je napodobit přirozené prostředí našich svěřenců, v čemž nám pomohou různé kameny, kořeny a rostliny. Dno přírodních nádrží je obvykle pokryto pískem, štěrkem a různými druhy kořenů. V takovém prostředí se ryby cítí jako doma - v pohodě a bezpečí. Různé akvarijní ozdoby nejen zkrášlují nádrž, ale také poskytují rybám místa, kde se mohou schovávat nebo rozmnožovat. Mrau dobře ví, že hraní si kolemzajímavých dekorací je jednou z oblíbených činností akvarijních rybek. Můžeme se však také odvázat a vybudovat aranžmá kolem dekorací, jako jsou jeskynní systémy, umělý korálový útes nebo vrak pirátské lodi. Tyto dekorace se skvěle hodí do mořského akvária. Mrau radí, abyste to s akvarijními dekoracemi nepřeháněli; množství prvků způsobí, že výzdoba bude chaotická a nepřehledná, a tudíž ne příliš elegantní.

Na co se zaměřit při výběru dekorací do akvária?

Při hledání zajímavých dekorací do akvária bychom měli věnovat pozornost nejen jejich vzhledu a tomu, zda odpovídají naší představě o designu. Velmi důležitý je také materiál, ze kterého jsou vyrobeny. Musí být bezpečný pro ryby a rostliny a nesmí znečišťovat vodu škodlivými chemikáliemi. Mrau zde využil Maxova citlivého nosu, který důkladně očichal všechny akvarijní dekorace nabízené naším obchodem a ujistil se, že v nich nejsou žádné škodlivé látky. Dostupné výrobky jsou vyrobeny z netoxického plastu nebo přírodního křemene, což zajišťuje bezpečnost vodní flóry a fauny. Pokud nejste příznivci umělých akvarijních dekorací, můžete samozřejmě využít řadu přírodních dekorací. Pomocí přírodních kamenů nebo kořenů vytvoříte pro své ryby zajímavé a bezpečné prostředí. Společnost Mrau s pomocí Maxe vybrala nejzajímavější a nejkrásnější akvarijní dekorace, které nabízíme za velmi atraktivní ceny. Všechny výrobky jsou vysoce kvalitní a vyrobené z bezpečných materiálů. Široká nabídka zajímavých tapet, dekorací a doplňků pro akvária zaručuje, že si zde každý najde něco pro sebe.