Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Zpřesnit vyhledávání

Stříhání drápků

Péče o kočky

Péče o kočky je ošetření, které podstupují především britská plemena, mainské mývalí a další dlouhosrstá zvířata. Tento proces zahrnuje mnoho kroků, které se nesmí přeskočit. Mrau jako specialista, který se s kočičím střihem a souvisejícími prvky velmi vyzná, rozlišuje tři nejdůležitější fáze zaměřené na přípravu zvířete na tuto proceduru. Prvním je důkladné vykartáčování srsti kočky, druhým koupání kosmetikou cílenou na daný typ srsti a posledním sušením. Dodržování všech těchto doporučení, jak Mrau často říká, usnadní celý proces stříhání, takže je pravděpodobnější, že každá fáze proběhne hladce.

Péče o kočky - jaké výrobky si vybrat?

Mrau doporučuje pečlivě vybírat nástroje pro péči o kočky. Měly by splňovat určité požadavky a především být pro zvíře bezpečné. Jedním z nejoblíbenějších doplňků pro stříhání koček jsou stroje. Při jejich používání však musíte být velmi opatrní, protože často mají tendenci dráždit jemnou kůži koček. Mrau i jeho kolegové doporučují používat strimmery. Umožňují přesně zastřihnout srst na zádech a také na břiše vašeho domácího mazlíčka. Protiskluzová rukojeť nářadí zaručuje stabilitu a bezpečnost při používání. Mrau také zmiňuje nůžky pro péči o vlasy - díky jejich zaobleným špičkám se Mrau nebojí, že by se při péči o vlasy zranil.

Péče o kočky - základní příslušenství pro péči o kočky

Péče o kočky je proces doprovázený mnoha léčebnými postupy. Skládá se z mnoha etap, které mohou výrazně usnadnit její průběh. Mrau ví, jak by tyto fáze měly vypadat a rád se podělí o své rady! V první řadě by kočka měla být správně připravena na stříhání – je potřeba jí důkladně vykartáčovat srst. Když byl Mrau malý, moc se mu to nelíbilo, ale po čase ocenil možnost relaxovat na klíně svého páníčka a teď se velmi rád kartáčuje. Nezbytným nástrojem při této operaci je furminátor - kartáč, který odstraňuje podsadu a odumřelé chlupy. Tento přístroj je dostupný ve dvou verzích – pro dlouhosrsté a krátkosrsté kočky. Mrau klade důraz na to, abyste nezapomněli na drápky svých mazlíčků – to je také důležitá součást střihu. Ke stříhání kočičích drápů radí používat speciálně navržené nůžky. Jejich hlavní výhodou je, že jsou profilovány tak, aby zastřihávání drápků bylo rychlé, bezpečné a správné.

Péče o kočky - ano či ne?

Mrau opakovaně zdůrazňuje, že kočky jsou jedinečná stvoření, se kterými je třeba zacházet velmi jemně a vždy brát v úvahu, jaký postoj k dané situaci zaujímají. To je důležité zejména při stříhání našich zvířat. Je důležité sledovat, jak vaše kočka reaguje, protože to nám poskytne informace o tom, jak bychom měli postupovat. Mrau má mnoho přátel, kteří na stříhání reagují velmi negativně, ale také mnoho těch, kterým tento proces a nový sestřih vůbec nevadí. Majitel každé kočky, která byla ostříhána, by měl sledovat chování zvířete po zákroku. Pokud se náš mazlíček schovává v koutcích a vypadá to, že se za svůj vzhled stydí, neměl by se znovu stříhat. Co tedy dělat, aby vaše kočka vypadala co nejlépe? Mrau doporučuje pravidelně česat kočičí srst. Vaše kočka se tak cítí lépe - Mrau to má velmi rád. Může se uvolnit a užívat si.