Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Terarijní teploměr a vlhkoměr

V této sekci není žádné zboží

Otázky spojené s vybavením obydlí pro našeho nového plaza, obojživelníka nebo pavoukovce se netýkají pouze výběru dekorací a dalších prvků viditelných pouhým okem. Důležité je také přizpůsobit teplotu a vlhkost vzduchu v teráriu specifickým potřebám daného druhu zvířat. Terárium musí být vybaveno vhodným klimatem a je nesmírně důležité vytvořit vhodné prostředí, které ještěrce, hadovi nebo želvě poskytne nezbytné podmínky pro zdraví a správný vývoj. Proto je důležité mít potřebné příslušenství - termometr a vlhkoměr do terária jsou velmi důležitou součástí vybavení každého teraristy. Maxovi a Mrauovi při výběru pomáhali jejich malí kamarádi, kteří žijí v teráriích každý den.

Správná teplota - terarijní teploměry

Všichni plazi, obojživelníci a pavoukovci vyžadují v teráriích specifické životní podmínky. Velmi důležitá je také teplota. Max si vzpomíná, jak v posledním horkém létě místo běhání po zahradě trávil alespoň několik hodin během dne lenošením před větrákem. Pro terarijní zvířata je nastavená teplota ještě důležitější, protože rozhoduje o jejich přežití. Terarijní teploměr umožňuje sledovat teplotu vzduchu uvnitř výběhu vašeho domácího mazlíčka. Některé druhy zvířat vyžadují proměnlivou teplotu přizpůsobenou dennímu nebo nočnímu osvětlení.

Vlhkost vzduchu - terarijní vlhkoměry

Důležitá je také správná vlhkost vzduchu v teráriu. Při její kontrole může být užitečný terarijní vlhkoměr. K udržení požadované úrovně vlhkosti může být užitečná i obyčejná miska s vodou, která odpařováním zvýší úroveň vlhkosti v obydlí našeho zvířete. Díky těmto procesům poskytujeme našim plazům, obojživelníkům nebo pavoukovcům vhodné bioklimatické a environmentální podmínky - jsou důležité pro jejich zdraví, vstřebávání vitamínů a minerálů a také pro jejich pohodu a vzhled. Vlhkoměry do terárií ukazují přesné hodnoty, takže můžeme kontrolovat klimatické podmínky uvnitř obydlí našich domácích mazlíčků a zajistit tak jejich bezpečnost a zdraví.

Elektronické nebo analogové teploměry a vlhkoměry pro terária

Max je příznivcem moderny, zatímco Mrau pevně věří v tradici - a tak se nemohli rozhodnout, který teploměr a vlhkoměr do terária bude lepší: elektronický nebo analogový. Pravdou je, že práci odvede každý z těchto typů. Proto jsou v sortimentu obchodu jak tradiční přístroje na měření teploty a vlhkosti v teráriu, tak moderní přístroje s elektronickými měřicími systémy, a dokonce i takové, které kombinují funkce termometru a vlhkoměru pro terária v jednom přístroji.