Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Postroje a vodítka pro kočky

Období jara a léta je ideální příležitostí pro společné procházky, které má náš neurvalý rošťák Mrau velmi rád. Dříve pohled na něj, jak se hrdě prochází na vodítku, překvapoval všechny kolemjdoucí, ale dnes stále více našich kočičích přátel tráví teplá odpoledne na pohodové procházce se svými majiteli. První procházky venku mohou být zdrojem velké fascinace, např. létající ptáci nebo tajemné keře, které bude chtít každá kočka prozkoumat. Pro jeho bezpečnost je nutné zakoupit vhodný postroj a vodítko.

Správné vybavení - funkčnost a pohodlí

To, co dříve mohl náš mazlíček pozorovat jen z okna, musí během procházky dostat do tlapek, proto je tak důležité zabránit tomu, aby se impulzivně nevrhl do honičky např. za jiným chlupáčem a nešťastně tak ztratil cestu domů. Procházky s kočkou vyžadují vybavení správným postrojem a vodítkem, které vašeho mazlíčka neohrozí a zároveň bude jeho nošení velmi pohodlné. Mrau, jak se na pravou lehkovážnou kočku sluší, nemá rád zásahy v podobě nošení různých doplňků. Proto je pro něj zvolen takový postroj, který mu nebrání v pohybu při objevování nových míst a zároveň se snadno nasazuje. Nastavitelná velikost modelu umožňuje dokonalé přizpůsobení, i kdyby Mrau náhodou přibral. Ideální vodítko pro Mrauu je vyrobeno z pevných materiálů, které se nezlomí, ani když se váš mazlíček hodně hýbe. Na druhou stranu je třeba přizpůsobit jeho délku úrovni zkušeností majitele a jeho domácího mazlíčka se společnými procházkami.

Procházky s kočkou - pro zdraví vašeho mazlíčka

Denní dávka aktivity je základem zdraví každého domácího mazlíčka, takže procházka s kočkou, která není příkladem domácího mazlíčka, bude ideálním řešením. Pro Mraua je to dokonalá forma zábavy, pro nás je to způsob preventivní péče o jeho pohodu a působení mimo jiné proti obezitě, která může vést k mnoha závažným kardiovaskulárním onemocněním. Aby byl váš mazlíček pro takovou činnost nadšený, je třeba zvolit sadu postroje a vodítka, která je navržena tak, aby byl tlak vznikající při tahání rovnoměrně rozložen na ramena a hrudník. Výsledkem bude příjemná a bezbolestná dávka zdraví pro každou odvážnou kočku.

Reflexní prvky pro bezpečnost při chůzi

Mrau je známý svou mrštností a spontánností, takže zejména po setmění byste měli dbát na jeho bezpečnost. Na podzim a v zimě, kdy je teplota příznivá pro procházky, ale den není tak krátký, se vyplatí pořídit postroje a vodítka s reflexními prvky. Při společných večerních procházkách bude každý domácí mazlíček řádně viditelný, díky čemuž bude mít jeho majitel plnou kontrolu nad jeho bezpečností.