Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Dekorace terárií

V této sekci není žádné zboží

Podle Maxe a Mraua vyžaduje chov plazů stejnou pozornost a oddanost jako chov psa nebo kočky. Mezi jejich přátele patří mnoho druhů ještěrů, želv a hadů a společně se rozhodli vytvořit řadu produktů, které majitelům pomohou s každodenním chovem a péčí o jejich domácí mazlíčky. Koupě vhodného terária je prvním krokem, ale stejně důležité je i jeho vybavení. Kromě základních zařízení, jejichž cílem je zajistit správnou teplotu, vlhkost a osvětlení, věnuje mnoho chovatelů zvláštní pozornost dekoraci terárií. Díky těmto prvkům vypadá obytný prostor plaza nejen velmi působivě, ale také výrazně zvyšuje pohodlí zvířete.

Rostlinné dekorace pro terária

Max a Mrau si dobře uvědomují, jak je důležité, aby se zvíře na novém místě správně aklimatizovalo. Každý chovatel by měl vědět, že terárium by mělo plazovi vytvořit podmínky, které se podobají jeho přirozenému prostředí. Rostlinné dekorace nejenže výrazně zlepšují estetiku obydlí zvířete, ale také mu poskytují četné možnosti úkrytu. Jako milovník triků a skrývání se v úložných prostorech navrhl Mrau, aby Max vytvořil rozsáhlou nabídku dekorací do terária v podobě umělých rostlin. Tyto výrobky jsou k dispozici v široké škále velikostí, takže se budou dobře hodit pro malé i velké druhy plazů. Dlouhé liány, jemné orchideje nebo husté kapradiny? Uspořádání závisí na potřebách daného druhu a také na vkusu chovatele.

Další dekorace do terárií

Max je velkým milovníkem testování všech druhů pelíšků, takže si uvědomuje, jak je pro každého domácího mazlíčka důležité mít pohodlné místo, kde má chvíle soukromí. Proto se s Mrauem rozhodli najít takové dekorační prvky, které budou pro každé zvíře úkrytem i místem odpočinku. V případě plazů jsou ideálním řešením jeskynní dekorace. Max a Mrau vybrali pouze výrobky z vysoce kvalitních materiálů, např. z nerozbitné a proti poškrábání odolné pryskyřice, která připomíná kámen, takže dokonale zapadnou do interiéru každého terária. Díky odolnému zpracování a poměrně vysoké hmotnosti je tento typ dekorace velmi stabilní. Díky rozdělení dekorací do různých velikostí najdou majitelé různých druhů plazů něco vhodného pro své mazlíčky a aranžmá. Jeskyně jsou zárukou bezpečí, ale také pohodlným doupětem pro plazy, kteří si v nich navíc udržují nižší teplotu. Podle Maxe by milovníci želv měli naopak uvažovat o koupi ostrůvku, který bude nejen pohodlným prostorem pro zvíře, ale také estetickou zdobou terária. Je ideální pro plavající želvy, protože některé modely se automaticky výškově přizpůsobují převládající hladině vody. Žíznivá zvířata tak mají vždy teplé a suché místo k odpočinku, zatímco jejich majitelé mají k dispozici estetický prvek, který vylepšuje vzhled terária.