Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Zpřesnit vyhledávání

Krmivo pro králíky

1 2
1 2

Králíci jsou zvířata s velmi citlivým trávicím systémem, a proto společnost Mrau věnovala zvláštní péči tomu, aby tato kategorie obsahovala pouze krmivo pro králíky nejvyšší kvality, které jim poskytne potřebné živiny a stane se součástí vyvážené stravy. Důležité je pamatovat na to, že jakékoli změny v krmivu králíka, dokonce i změna granulí, by měly být zaváděny postupně, smícháním starých granulí s novými.

Z čeho se skládá krmivo pro králíky?

Správná králičí strava by se měla skládat ze čtyř složek: čerstvého sena, kvalitních granulí, vody a zeleniny. Čerstvé seno by mělo být základem krmné dávky vašeho králíka. Měla by být v misce vždy k dispozici. Nejlepší je koupit krmivo pro králíky, které je směsí různých složek, a pokud možno pravidelně přidávat seno. Jedná se o prvek stravy, který poskytuje především vlákninu, a tím snižuje riziko ucpávání zažívacího traktu a plynatosti, a proto je pro zdraví králíka zásadní. Seno lze také doplnit čerstvými větvičkami vrby, jabloně a dalších listnatých stromů, pokud je k nim přístup. Druhou důležitou složkou stravy jsou granule. Především by měl být kvalitní. Pelety jsou koncentrované krmivo pro králíky, které se skládá z lisovaných částí rostlin, jako je seno, obilná zrna a otruby a vojtěška. Často je také obohacen o vitamíny a minerály. Mělo by být podáváno čerstvé a důležitým rozlišovacím znakem při výběru správného produktu je obsah vlákniny, který by měl být co nejvyšší. Dospělým králíkům se granule podávají dvakrát až třikrát denně v malém množství - přibližně jedna polévková lžíce. V ideálním případě by ji králík měl dostávat jako hlavní jídlo v době snídaně a večeře, protože to je přirozená doba krmení tohoto zvířete ve volné přírodě. Procento bílkovin v granulích by mělo být nižší než množství vlákniny, pokud veterinář neurčí jinak. Množství tuku by mělo být nižší než 2 %, zejména pokud má králík sklony k přibírání na váze. Zvířata mladší tří měsíců by měla být krmena pouze senem a granulemi v neomezeném množství. Voda je nejdůležitější složkou králičí stravy. Pomáhá při trávení a je nezbytný pro udržení normální tělesné teploty a funkce ledvin. Její příjem závisí na konkrétním zvířeti a ostatních složkách jeho stravy, ale je třeba dbát na to, aby zvíře mělo vždy přístup k čisté a čerstvé vodě. Krmivo lze podávat v závěsných napáječkách nebo v keramických miskách, proto si ověřte, co váš králík preferuje. Je důležité, aby se voda měnila každý den, alespoň jednou denně. Důležitou součástí stravy je také čerstvá zelenina, která doplňuje vitamíny a živiny a také vodu. Jako přídavek do krmiva pro králíky by se měla vybírat zejména zelenina bohatá na vitamin A a zelená listová zelenina. Zvířeti lze podávat i malé množství ovoce. Vezměte prosím na vědomí, že králíci by neměli dostávat lidskou stravu, protože je pro ně velmi škodlivá.

Nejlepší výběr granulí

Osvědčený sortiment společnosti Mrau zahrnuje široký výběr vysoce kvalitních krmiv pro králíky, která vyhoví i těm nejnáročnějším domácím mazlíčkům. Kromě granulí, které jsou kompletním krmivem, obsahuje tato řada také doplňkové krmivo pro králíky, které bude skvělým doplňkem každodenní stravy. Všechny vybrané potraviny Mrau jsou bohaté na vápník a vitamíny, které podporují trávení a zabraňují nedostatku živin. Nabízíme také krmiva pro domácí zvířata se speciálními potřebami, včetně krmiv pro zakrslé králíky, mladé králíky a zvířata s potravinovými alergiemi. Máme široký výběr krmiv pro králíky za nejlepší ceny.