Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Zpřesnit vyhledávání

Příslušenství

Příslušenství pro myši a potkany

Max a Mrau vědí, jak moc záleží na kvalitě života domácího mazlíčka, a nemluvíme jen o zdravém krmivu. Důležitým faktorem pro myši a potkany je také vybavení klece. Misky a pítka i domečky jsou nezbytné. Kromě toho lze pro pohodlí majitele zajistit neutralizátory zápachu nebo můžete zkusit naučit svého mazlíčka používat speciální toaletu.

Jaké příslušenství je pro myši a potkany nezbytné?

V případě myší i potkanů jsou nejdůležitějšími doplňky domeček, misky a napáječka.
Domečky pro myši a potkany by měly být vyrobeny ze dřeva, je to odolný a přitom přírodní materiál a v případě pokousání neohrozí zdraví zvířete. V nabídce našeho obchodu je dřevěný dvoupatrový domek s rampou, který zvíře při každém vstupu jistě nadchne. Takový domeček může poskytnout úkryt několika myším nebo potkanům najednou. Pro myši a potkany, stejně jako pro ostatní hlodavce, je nejlepší pořídit alespoň dvě misky přizpůsobené velikostí zvířatům, která je používají. Jedna miska by měla být určena pro obilnou směs, která je základní potravou těchto zvířat, zatímco druhá pro zeleninu a ovoce, kterými doplňujeme jejich stravu. Myši a potkani rádi převracejí misky na krmivo, proto je nejlepší, když jsou vyrobeny z těžšího materiálu; Max v tomto případě doporučuje zejména keramické misky. Abyste ušetřili místo v kleci a zabránili padání steliva do krmiva, můžete také investovat do závěsných misek, které jsou často ještě vhodnější. Max také připomíná, že misky je třeba pravidelně čistit, protože z nich chutná nejlépe jakákoli potrava nebo svačina.
Domácí potkani a myši musí mít také napáječky. Miska nebude fungovat stejně dobře, protože zvířata budou do vody neustále sypat piliny, takže se nebude dát pít. Nejlepší je poskytnout zvířeti kuličkové pítko, které je hygienické a pro hlodavce velmi praktické. Musíte se pouze ujistit, že zvíře má neustále přístup k vodě a že napáječka s míčem nevisí příliš vysoko. Další výhodou těchto napáječek je, že zabraňují zaplavení klece a podestýlky. Pro domácí potkany a myši podávejte minerální vodu nebo vychlazenou převařenou vodu při pokojové teplotě, nikdy ne z lednice.

Co dalšího se vyplatí pořídit do zásoby?

Mezi další příslušenství klecí pro krysy a myši patří například toaleta pro hlodavce, kterou se myši díky své inteligenci snadno naučí používat již po krátkém zaškolení. Mrau radí, abyste jim několikrát ukázali, kde si mají ulevit, a za úspěšný pokus je odměnili pamlskem. Podestýlka pro hlodavce usnadňuje majitelům čištění klece a také zvyšuje její hygienu. Vyplatí se také pořídit si tekutinu na odstranění zápachu moči, který je v případě těchto zvířat poměrně charakteristický a nepříjemný, a také neutralizátor pachů, díky kterému bude místnost opět krásně vonět.