Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Písek a substrát do klece

Ptačí písky a substráty Ptáci milují měkké a pohodlné substráty. Výzkum v této oblasti provedl odborník na lenošení Mrau. Ve svém odborném posudku zohlednil absorpci vlhkosti a zápachu i pohodlí majitelů.

Vlastnosti substrátů a písků v ptačích klecích

V nabídce společnosti Max & amp; Mrau najdete mnoho druhů písku pro ptáky. Správně zvolený umožní udržovat čistotu a poskytovat pohodlí opeřeným mazlíčkům. Jednou z klíčových vlastností substrátu je pohlcování vlhkosti a nepříjemných pachů. Díky tomu zajistíme pohodlí sobě i ptákům. Je také velmi důležité, aby byl vybraný podklad bezprašný. Prach se pak na kleci neusazuje a víří uvnitř.

Substrát pro ptáky

Na trhu existuje mnoho druhů podložek do klecí pro ptáky. Patří mezi ně hobliny a piliny, sláma a seno, papír a písek. Mrau je všechny podrobně testoval a dospěl k mnoha závěrům. První z nich může způsobit zaprášení, které následně dráždí oči našich okřídlených přátel. Navíc je velmi obtížné sledovat trus na těchto substrátech. Sláma a seno jsou podle Mraua také velmi riziková řešení, protože nejenže práší, ale když je sežerou ptáci, způsobují mnoho nemocí. Papír je velmi oblíbenou podestýlkou do klecí pro ptáky, má však mnoho nevýhod. Někteří ptáci ho přetahují a trhají, takže je nepohodlné ho používat a je nutné ho často vyměňovat. Ptačí substrát ve formě ptačího písku není škodlivý. Našim okřídleným přátelům nezpůsobuje onemocnění, podráždění ani toxicitu. Písky pocházejí z minerálních dolů a jsou tepelně zpracovávány při vysokých teplotách. Díky tomu jsou zbaveny nečistot a bakterií. Ptačí písek byl obohacen o přísady, jako je citronová a anýzová příchuť, a to ve formě skořápek. Díky vonným látkám obsaženým v substrátech nabízených obchodem Max & Mrau se v kleci vznáší příjemná citronová vůně. Anýzové aroma je pro ptáky zcela neutrální, navíc je díky své příměsi toxické pro parazity a odpuzuje hmyz. Druhou jemnou vůní, kterou náš obchod nabízí, je vůně pomeranče. Používání nejkvalitnějšího písku pozitivně ovlivňuje pohodu a zlepšuje fungování trávicího systému opeřenců. Přísady ve formě aromat neutralizují nepříjemné pachy. Při výběru správného substrátu do ptačí klece je třeba věnovat pozornost také přírodnímu prostředí, ze kterého náš okřídlený přítel pochází. Díky přísadám v podobě mušlí, které imitují plážový písek, se pták cítí velmi pohodlně. Klíčovou otázkou pro výběr nejlepšího podestýlky pro ptáky je bezpečnost jejího použití. Neměly by způsobovat alergie ani být toxické. Pokud zajistíte nezávadnost podestýlky, vytvoříte sobě i svým opeřeným přátelům příjemné životní prostředí.