Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Zpřesnit vyhledávání

Oblečení a boty pro psa

Správné psí boty by měly být nejen funkční, ale především ušité tak, aby se v nich váš mazlíček cítil pohodlně. Max nosí boty opravdu rád a jeho šatník jimi přetéká. Ví, že obuv pro psy by měla mít několik důležitých vlastností, aby nebránila pohybu při každodenních procházkách a zároveň plnila ochrannou funkci. Max se proto rozhodl podělit o své zkušenosti a upozornil na to, co je třeba mít na paměti při výběru bot pro psa.

Boty pro psy - stojí to za to?

Mnoho lidí si možná klade otázku, zda se vůbec vyplatí kupovat obuv pro psy. Není to pouhý výmysl nebo výstřelek lidí, kteří chtějí své psí miláčky oblékat do směšných kostýmů, které plní dekorativní funkci, a zapomínají na jejich základní funkce? Max přispěchá s odpovědí! Boty pro psy se kupují především proto, aby poskytly vašemu psovi ochranu. Nejčastěji jsou užitečné v zimě, kdy jsou teploty někdy velmi nízké a psi, zejména ti malí, se s pobytem venku nedokážou dobře vyrovnat. Max je srdečný pes, takže mu nasazení ochranných bot velmi vyhovuje - ví, že může trávit více času na dlouhých procházkách a běháním po parku. V zimě se Maxovi kamarádi potýkají s dalším velkým problémem - solí, která se sype na chodníky. Často se stává, že má na naše tlapky dráždivý účinek - způsobuje praskliny a vysušuje polštářky. To se Maxovi moc nelíbí, a tak rád používá ochranné boty, aby věděl, že ho procházka bude bavit a nebude muset jít po chvíli domů.

Oblečení pro psa - jak vybrat boty?

Max ví, že správné boty mu budou sloužit dlouho, a proto si je vždy pečlivě vybírá a věnuje velkou pozornost jejich funkčnosti. Max doporučuje každému majiteli domácího mazlíčka, aby nejprve zvážil, v jakých situacích je jeho pes využije. To mu jistě usnadní výběr správné obuvi pro jeho domácího mazlíčka. Pokud je váš pejsek po nějakém chirurgickém zákroku, je dobré mu pořídit lehké, tenké boty, které ochrání jeho tlapky. Mnoho Maxových přátel je milovníky trekingu - doporučuje jim sportovní obuv, která je lehká, má protiskluzovou podrážku a skvěle chrání před chladem a větrem. Někteří psi, zejména starší a psi s dysplazií kyčelních kloubů, by měli nosit pouze boty s protiskluzovou podrážkou. Mnoho Maxových kamarádů trpí poškozením nervů na tlapkách, proto jim doporučuje ochrannou obuv, aby se zabránilo natržení spodní strany tlapek a poškrábání.

Boty pro psy - na co si dát pozor?

Mnozí majitelé se rozhodnou koupit svému psovi boty. Max dobře ví, že správně zvolená obuv dokáže zpříjemnit dlouhé procházky i na náročném povrchu a v chladném počasí. Správná obuv může našemu mazlíčkovi značně usnadnit život, proto je dobré si při jejím nákupu uvědomit několik pravidel, na která je třeba dávat pozor. Max naznačuje, že materiál, ze kterého je bota vyrobena, hraje velmi důležitou roli. Je také důležité, aby se bota přizpůsobila tvaru psí tlapky a umožnila jí pravidelný pohyb. Maxovi se nelíbí, když majitelé psů zapomínají, že bota by měla být především funkční, a kupují si dekorativní boty, které pouze hezky vypadají, aniž by plnily svou praktickou úlohu. Při výběru bot pro našeho domácího mazlíčka bychom měli dbát na to, zda mu bota nesklouzává z tlapky a neomezuje ho v pohybu.