Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Zpřesnit vyhledávání

čerpadla a fontány

Čerpadla a fontány pro jezírko a zahradu

Domácí jezírka potřebují podporu různých zařízení pro čerpání a filtraci vody. Jaké zařízení je nejlepší instalovat a co je třeba zohlednit při výběru správného modelu čerpadla? Doporučujeme, jaká čerpadla a zařízení pro instalaci fontán nebo malých vodopádů zvolit. Jaké vybavení je potřeba k napájení rybníka?

Jezírko jako umělá vodní plocha potřebuje mechanickou podporu zvenčí, aby se mohlo čistit, odkalovat a správně provzdušňovat. Zejména malá domácí jezírka s plovoucími rybami a vegetací by měla být pravidelně filtrována a provzdušňována. Chceme-li vodní jezírko na zahraděnasytit kyslíkem, měli bychom do něj nainstalovat speciální zařízení. Jedná se o vodní čerpadlokteré by mělo být podpořeno filtrem, který nádrž vyčistí od nečistot, organického odpadu (např. zbytků rybí potravy, odumřelých částí rostlin, listí z okolních stromů, rybích výkalů atd.) atd.. Měli bychom také zvolit vhodnou elektroinstalaci s izolací a rozbočovači, které umožňují připojení různých svorek, které poskytují různé průtoky vody. Aby byl vizuální efekt ještě lepší, stojí za to zkusit instalovat takové konstrukce, jako je například fontána pro jezírko, malé potůčky nebo vodní kaskády. Tato zařízení lze zakoupit v internetovém obchodě Max&Mrau..

Jezírková čerpadla

Jezírkové čerpadlomůže být vnější i vnitřní. Externí čerpadla jsou instalována mimo jezírko. Jejich úkolem je především provzdušňovat vodu a v některých případech podporovat proces filtrace. Naproti tomu vnitřní čerpadla, která jsou celá ve vodě, slouží k jejímu provzdušňování, ale také k jejímu čištění (v takovém případě je nutné jezírkové čerpadlo s filtrem) a k vytváření atraktivních vizuálních efektů, tj. fontán, malých vodopádů a kaskád.

Při výběru čerpacího zařízení bychom měli vzít v úvahu faktory, jako je velikost jezírka, jeho účel (zarybnění nebo nezarybnění, vodní vegetace atd.), umístění, hloubka atd. Kromě toho se při nákupu čerpadla musíme spolehnout na parametry zařízení, jako je jeho účinnost (to je maximální množství vody, které zařízení dokáže přečerpat za hodinu času, udává se v l/h), spotřeba energie (předpokládáme, že čerpací a filtrační zařízení pracuje nepřetržitě téměř po celý rok - důležité je množství spotřebované energie) a výška zdvihu vody (ta je důležitá v případě instalace fontán, potůčků nebo vodních kaskád; tento parametr se měří ve výšce vodní hladiny)..

Jaké vodní čerpadlo mám zvolit?

Domácí dekorační jezírkomůže být poháněno některým ze zařízení z nabídky našeho obchodu. Zařízení, která můžeme doporučit k instalaci, jsou různé modely značky Aqua Nowa NCM: 3500 (kapacita: 3500 l/h), 5000 (kapacita: 5000 l/h) a 10000 (kapacita: 10000 l/h). Jedná se o příklady jezírkových čerpadel s vysokou účinností a zároveň nízkou spotřebou energie. Vyznačují se mimo jiné tichým provozem, moderním řešením elektrické instalace, keramickou odolností proti otěru osy oběžného kola. Čerpadla pro jezírka Aqua Novamohou být instalována jak ve sladké, tak ve slané vodě. Užitečným bezpečnostním prvkem, který uvedená zařízení mají, je automatické odpojení při zjištění nedostatku vody. Kromě toho se při zablokování aktivuje ochrana motoru. Zařízení se dodává s dlouhým kabelem (10 m), který je dostatečný pro připojení čerpadla. Nejsou zde žádné měděné součásti, které by se mohly rychle poškodit. .

Ekologická jezírková čerpadla

Stále více lidí hledá při výběru čerpacího zařízení pro své zahradní jezírko řešení šetrná k životnímu prostředí. Mezi výrobky na virtuálním regálu webových stránek Max&Mrau je také vysoce energeticky účinné čerpací zařízení. Mluvíme o čerpadle Aqua Nova SuperEco NFPX, které je k dispozici ve třech výkonnostních variantách: 5000 l/h, 6500 l/h a 8000 l/h.

Popsaná vodní čerpadla lze použít dvěma způsoby: buď k čerpání vody přes kryt (tj. jako u většiny zařízení tohoto typu), nebo k čerpání vody přes skimmer plovoucí na vodě (povrchový filtr). Tento typ zařízení může pracovat za všech podmínek. Úspora energie zařízení se zde odhaduje na 65 %. Čerpadla tohoto typu mají schopnost filtrovat nečistoty o frakci až 6 mm. Pohyblivá spojka umožňuje libovolný způsob připojení zahradních hadic. Pohyblivost krytu přístroje usnadňuje přístup pod kryt čerpadla.

Kterou fontánku použít?

Pokud sníme o tryskající fontáně nebo o potocích kaskádovitě stékajících z kamenů kolem jezírka, měli bychom se obrátit na sortiment, který nám umožní instalovat tento typ rozmanitosti v našem jezírku. Pro instalaci zahradní fontányv našem jezírku potřebujeme správné vybavení. Zde jsou příklady vhodného vybavení:.

Aqua Nova NP-400 - čerpadlo pro stavbu malého vodopádu nebo malých vodních efektů. Maximální průtok vody je 400 l/h, spotřeba energie - 6,5 W;.

Aqua Nova NP-1500 - fontána pro jezírkonebo jako sestava malého vodopádu; má dvě fontánové armatury s vodními efekty: rozstřikovač a hřib (1500 l/h, 25 W);.

Aqua Nova NP-2000 - pro instalaci jako fontána na zahraděnebo k napájení malých potůčků a kaskád (2000 l/h, 45 W). Obohaceno o kování fontány, velký předfiltr a dlouhý připojovací kabel;.

Aqua Nova NP-3000 - ideální jako čerpadlo do fontány nebo k vytvoření malého vodopádu (70 W). Maximální průtok vody - až 3000 l/h..