Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Terarijní substrát

V této sekci není žádné zboží

Výběr správného terarijního substrátu je nesmírně důležitou otázkou, kterou je třeba pečlivě zvážit ještě před chovem určitého druhu terarijního zvířete. Max a Mrau mají mnoho přátel z řad plazů a obojživelníků, a dokonce i několik pavoukovců - proto věnovali zvláštní pozornost výběru terarijních substrátů. Ačkoli jsou tyto substráty nepochybně dekorativní formou celého terária, ve skutečnosti jsou pro zvířata v něm žijící jedním z prvků rozhodujících o jejich přežití v domácích podmínkách. Zvířata se často zahrabávají do půdy nebo rašelinišť, například aby se ochladila nebo našla větší pohodlí. Rádi si v nich také vyhrabávají nory nebo hnízda a kladou do nich vajíčka. Správný výběr terarijního substrátu pro plazy, obojživelníky nebo pavoukovce je jedním z klíčových prvků, které jim zajistí správné klima a prostředí pro jejich druh.

Substrát do terárií pro hady

Abychom co nejlépe napodobili přirozené životní podmínky našeho lezoucího mazlíčka, měli bychom používat speciálně navržené výrobky pro tento účel. Správný snake terrarium substrát není jen dekorativním prvkem, ale velmi důležitou součástí budování terarijního biotypu. Max získal četné recenze typů substrátů, které vyzkoušeli jeho hadí přátelé, a zařadil je do této kategorie. Pro hady se hodí například rašeliniště - hrudkující rašelina velmi dobře drží vlhkost a dobře funguje jako součást podestýlky v úkrytech, stejně jako všechny bukové dřevo a kokosové substráty pro hady.

Substrát do terária pro želvy

Substrát, který želvy používají, hraje mimořádně důležitou roli téměř ve všech aspektech jejich vývoje. V této kategorii jsme uvedli mnoho různých typů substrátů pro želví terária, které lze vybrat tak, aby vyhovovaly specifickým potřebám těchto dlouhověkých zvířat. Vhodná půda pro želví terária je důležitá z mnoha důvodů, mimo jiné proto, že ve svém přirozeném prostředí většina plazů tráví čas na povrchu půdy a je vystavena odpovídajícímu mikroklimatu. Správná úroveň vlhkosti a cirkulace vzduchu je proto zásadní. V případě želv jsou vhodné druhy písku, které lze regulovat přídavkem hlíny, nebo speciální směsi určené pro chov želv.

Kokosový terarijní substrát

Jedním z oblíbených typů substrátu jsou kokosové brikety a štěpky do terária. Výborně zadržují vlhkost a jsou velmi bezpečné i pro velmi citlivé zástupce terarijních zvířat. Důležité je, že kokosový terarijní substrát je nejen přírodní, ale také velmi univerzální - bude vhodný pro mnoho typů bioklimatu, které chceme vytvořit pro vybrané druhy zvířat.