Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Krmivo pro ptáky

 Potraviny

Krmivo pro ptáky

Mezi Maxovy a Mrauovy přátele patří také opeřenci. Proto naši odborníci spolu se skupinou létajících společníků připravili také mnoho produktů v oblasti krmiv pro ptáky. Všichni chovatelé domácích papoušků a dalších druhů okřídlených domácích zvířat zde najdou přesně to, co potřebují. Suché krmivo pro ptáky je k dispozici ve formě základní nebo doplňkové stravy, samozřejmě rozdělené podle druhů. Pro volně žijící ptáky jsme připravili vysokoenergetické krmivo, které nejlépe vyhovuje jejich potřebám. Max a Mrau nemohli vynechat ani pamlsky - vždyť krmivo pro ptáky by jim mělo poskytovat nejen potravu, ale také příjemnou hostinu.

Suché krmivo pro ptáky

Jak vybrat správné krmivo pro ptáky? V tomto ohledu existuje několik důležitých kritérií. Denní krmivo by se mělo skládat z plnohodnotného krmiva, které ptákovi poskytne vše, co potřebuje. Do této podkategorie Max a Mrau zařadili právě takové krmivo pro domácí ptáky. Kanárci a velcí papoušci mají samozřejmě odlišné nutriční potřeby, proto je suché krmivo určeno pro každý druh okřídlených domácích mazlíčků. Další důležitou otázkou je velikost ptáka. Malé a velké druhy papoušků mají také trochu jiné potřeby. Potraviny pro ptáky se také dělí na ty, které jsou určeny pro exotické a běžné ptáky.

Potraviny pro volně žijící ptáky

Krmení volně žijících ptáků v polských městech a vesnicích je velmi ušlechtilý čin, zejména v zimě, kdy mají největší nedostatek potravy. Max a Mrau rádi pozorují volně žijící ptáky různých druhů. Samozřejmě to dělají z obdivu a zvědavosti, a ne, jak by se mohlo zdát, z loveckých důvodů. Krmivo pro volně žijící ptáky by mělo být vysoce kalorické a mělo by jim dodávat co nejvíce energie, protože žijí ve zcela jiných podmínkách než naši domácí okřídlení mazlíčci. Toto kritérium splňují mimo jiné i tukové koule. Krmivo pro volně žijící ptáky si u nás můžete zakoupit také ve velkých, několikalitrových baleních. Mezi takové potraviny patří mimo jiné slunečnicová a dýňová semínka, ořechy, ale i brusinky a sultánky. Taková strava jistě pomůže původním ptákům přežít i tuhou zimu.

Krmivo pro ptáky - pamlsky

Max a Mrau milují občerstvení, takže ani oni nemohli svým ptačím kamarádům říct ne. Doplňkové krmivo pro ptáky je pro ně zajímavou pochoutkou a zároveň příležitostí, jak jim dodat důležité živiny. Do této kategorie naši čtyřnozí specialisté zařadili mimo jiné limetkové kostky v lahodných ovocných příchutích. Ptačí chutě by měly uspokojit také pamlsky s příchutí ovoce nebo semínek. Každý pták si zde najde něco pro sebe. Přestože Max a Mrau tento typ pamlsků nemají rádi, ujišťujeme vás, že krmivo dostupné v této kategorii bylo testováno a schváleno skutečnými ptačími aristokraty.