Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Zpřesnit vyhledávání

Klec pro morčata

Morčata jsou stádní zvířata, která se silně přimykají k členům svého stáda. Kromě toho jsou silně teritoriální a společenští, takže jsou vynikajícími domácími mazlíčky. Jsou to klidná, někdy plachá, ale velmi inteligentní zvířata. Morčata, jak se jim také říká, jsou aktivní ve dne i v noci, ale na rozdíl od křečků nerada šplhají a jejich stavba páteře jim neumožňuje hrát si v kotci. Všechny tyto faktory znamenají, že vhodná klec pro morče nemusí být vysoká, ale měla by mít co největší plochu. Mrau říká, že při chovu těchto zvířat byste jim měli v první řadě poskytnout dostatek prostoru. Většinu života tráví v kleci, která jim musí poskytovat pohodlí, ale je také vhodné zajistit morčeti přístup do výběhu. V tomto případě je však důležité zajistit, aby bylo zařízení, jako jsou elektrické spotřebiče a kabely, bezpečné, protože kavka je zvíře, které stejně jako Max rádo žvýká.

Jak by měla vypadat klec pro morče?

To je nejčastěji kladená otázka před koupí takového zvířete. Velké klece pro morčata budou v tomto případě nejlepším řešením. Jakou velikost klece pro prasata máme na mysli? Nejmenší udávaný prostor, kde by mělo žít jedno morče, je klec o rozměrech 80 x 60 cm. Na výšce v tomto případě příliš nezáleží, protože tato zvířata se pohybují spíše po zemi a nerada šplhají, takže se nemusíte obávat, že by se snažila vylézt z klece, pokud se rozhodnete koupit obydlí pro prasata s otevřenou střechou. Mrau však nedoporučuje kupovat takovou klec, pokud máte v domě další domácí zvířata, zejména kočky, které nejsou tak přátelské jako on. Ideální klec pro morče bude mít ještě větší rozměry, aby v ní zvíře mohlo volně běhat a hrát si. Nabízíme velké klece, které budou pro vašeho domácího mazlíčka ideálním místem k životu. Nejlepší klece pro morčata, které nabízíme, se skládají z vysoké plastové misky na stelivo, která je bezpečná pro jemné tlapky vašeho mazlíčka a zabraňuje vysypání steliva, a ze stěn s kovovými příčkami, které zajišťují dostatečné větrání. Nejkvalitnější výrobky, jako v případě nejlevnějších klecí pro morčata, které nabízíme, mají také mnoho vybavení pro zvíře i majitele, jako jsou vestavěné jesle na seno nebo plně otevíratelná přední stěna klece.

Vysoce kvalitní klece pro prasata

Max a Mrau nám pomohli otestovat kvalitu a trvanlivost našich klecí pro morčata. Díky nim víme, že jejich plastové i kovové části jsou extrémně trvanlivé a odolné vůči mechanickému poškození a také zcela bezpečné pro zvířata, protože jsou vyrobeny výhradně z netoxických materiálů. Navíc jsou dostatečně velké, aby zvířatům poskytly denní dávku pohybu a ochránily je tak před nemocemi, jako jsou deprese, dermatitida konečků prstů nebo obezita či cukrovka. Velký prostor také umožňuje prasatům oddělenou toaletu, což usnadňuje čištění klece.