Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Krmivo pro psy s hmyzem. Co stojí za to vědět o hmyzích krmivech?

Malí, létající, se silným pancířem a obtížně odstranitelní - hmyz. Pro mnoho lidí jsou to nepřátelští tvorové, kteří vyvolávají strach a odpor, pro jiné šance, jak zavést ekologická řešení ve výživě domácích zvířat. Co stojí za to vědět o hmyzích potravinách a je to jen přechodný trend?

Hmyzí krmivo pro psy - budoucnost ve výživě domácích mazlíčků

Výběr správného krmiva pro vašeho psa je docela náročný úkol - nejenže musí mít krátké složení, ale mělo by také splňovat požadavky vašeho psa na vitamíny, minerály a tuky a navíc... šetřit vaši peněženku. Vysoce rafinované krmivo se zahušťovadly a plnidly je atraktivní svou nízkou cenou, ale může mít také negativní dopad na zdraví a kondici vašeho domácího mazlíčka. Ne nadarmo proto výrobci krmiv pro domácí mazlíčky hledají zajímavé alternativy k drahým masným výrobkům, které nejen uspokojí hlad vašeho vrtící kamaráda, ale také sníží náklady spojené s jejich výrobou.Hmyzí krmivo pro psy je poměrně nový produkt, který si získává stále více příznivců. Není divu - studie ukazují, že v porovnání s tradičními granulemi nebo mokrým krmivem obsahují stejné množství bílkovin a dalších cenných živin. Navíc jsou zdrojem prospěšných nenasycených mastných kyselin a vlákniny, která má vliv na správnou peristaltiku střev vašeho miláčka.

Dobré vědět: Při výrobě hmyzích potravin se používá hmyz, jako jsou brouci (např. mouční červi), cvrčci (např. cvrček domácí nebo cvrček kubánský) nebo larvy některých much.

Může hmyz nahradit tradiční potraviny?

Ačkoli pro některé je to jen přechodná móda a exotický trend, v blízké budoucnosti se hmyzí krmivo může stát jediným zdravým produktem pro domácí zvířata na pultech obchodů. Proč? Důvodem je mimo jiné dostupnost surovin, jejich zpracování a ekonomické důvody - hmyz je malý, nezabírá mnoho místa a jeho rychlost vývoje umožňuje rychlou výrobu hotového výrobku pro čtyřnohé kamarády.Hlavní složkou tradičních granulí pro psy a malých pamlsků pro domácí zvířata je maso hospodářských zvířat, jako je skot, zvěřina a drůbež. Jejich chov vyžaduje spoustu času a peněz, stejně jako hodně půdy a odhodlání. Není proto divu, že výrobci hledají alternativní zdroje plnohodnotných bílkovin, tuků a dalších živin nezbytných pro správný vývoj a fungování domácích zvířat.

Stojí za to vědět: Hmyzí krmivo pro psy obsahuje nejen velké množství bílkovin, ale mimo jiné také kyselinu laurovou, která je zodpovědná za krásnou srst a kůži domácích zvířat.

Je krmivo z hmyzu dočasným trendem? Podle mnoha odborníků a výrobců krmiv pro psy je to ideální řešení, které může nahradit známé konzervy s masovými pochoutkami a sáčky s aromatickými křupkami. Jejich převaha je dána několika faktory, jako např.:

  • hmyz vypouští do atmosféry mnohem méně oxidu uhličitého než například skot
  • odpad z výroby lze použít k výrobě hnojiva
  • při chovu hmyzu se používá málo vody
  • při pěstování se nepoužívají růstové hormony, antibiotika a steroidy

Jedná se o plnohodnotný produkt s dostatečným množstvím bílkovin a aminokyselin, vlákniny a tuků. Někteří producenti používají ke krmení hmyzu zemědělské zbytky v podobě ovoce a zeleniny.Krmivo pro psy s hmyzem není jen dobrý způsob, jak se postarat o svého domácího mazlíčka - je to vědomá volba, která může pomoci chránit životní prostředí. Pokud přemýšlíte, jaký typ krmiva zvolit - mokré nebo granule - podívejte se na náš příspěvek o tom, jaké krmivo pro psy zvolit.

Krmivo pro psy s hmyzem - dobré řešení pro alergiky domácích mazlíčků

Krmivo pro psy s hmyzem je nejen výživným zdrojem energie pro vašeho domácího mazlíčka a způsobem péče o životní prostředí - je také vhodným řešením pro majitele psů s alergiemi. Čtyřnozí přátelé mohou trpět nepříjemnými zažívacími a kožními problémy. Hmyzí moučka může nahradit mnoho alergenních složek, které se často vyskytují v tradičních potravinách s hovězím nebo drůbežím masem.Při eliminační dietě záleží na každé složce - existuje důvod, proč se v hmyzích krmivech nepoužívají různé přísady, jako jsou obilná plnidla nebo brambory. Hledáte dobrý způsob, jak bojovat s alergiemi u vašeho domácího mazlíčka? Vyberte si krmivo, které obsahuje hmyz, nebo krmivo pro psy bez obilovin.

Pamatujte: Alergie se mohou projevovat také kožními změnami, vypadáváním vlasů a nadměrnou citlivostí na hmatové podněty. Pokud zjistíte, že se chování vašeho zvířete změnilo, navštivte veterináře.

Proč kupovat hmyzí krmivo?

Krmivo pro psy s hmyzem není jen způsob, jak se postarat o svého domácího mazlíčka - je to také řešení pro ty majitele, kteří se nemohou smířit s nehumánním zacházením s hospodářskými zvířaty.Navíc jsou ekologickým zdrojem bílkovin, tuků a mikro- a makroživin. Ať už váš pes miluje stravu BARF, nebo se potýká s dlouhodobou potravinovou intolerancí, může být krmivo z hmyzu vhodnou náhradou za stávající zdroj potravy. Před změnou jídelníčku se však nezapomeňte poradit s veterinářem, abyste mohli vyloučit případné zdravotní problémy.

Komentáře

Nikdy znaleziono żadnych názoru

Nový příspěvek