Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Jak zchladit psa?

Pes se nemůže potit. K ochlazení v horkých dnech - dýchá s vyplazeným jazykem. V letních vedrech bychom měli svému mazlíčkovi pomoci ochladit tělo mimo jiné pomocí speciálních chladicích podložek nebo polštářů, podáváním chladné vody a zmrzlých psích hraček s pamlsky nebo bez nich. Jaké jsou další nástroje a metody pro ochlazení vašeho domácího mazlíčka? Přečtěte si v článku.

Jak se pes ochlazuje?

Pes se téměř nikdy nepotí, takže když je delší dobu na slunci nebo je unavený z intenzivního tréninku, ochlazuje své tělo dýcháním. Prostřednictvím dýchacího systému reguluje svou tělesnou teplotu. V létě, kdy teploty prudce stoupají a podnebí je obecně horké, se nezřídka stává, že naši domácí mazlíčci potřebují naši podporu při ochlazování těla. Brachycefalická plemena, jako jsou buldočci, shih-tzu, mopsi a boxeři, mají v horkém počasí obzvlášť těžké podmínky. Vzhledem ke specifické stavbě jejich tlamy je pro ně obtížné dýchat, zejména v horkých dnech, a proto je třeba těmto zvířatům věnovat v letním období zvláštní pozornost.

Naši čtyřnozí předkové, vlci, se ochlazovali vstupem do vodních ploch, bažin, močálů a pitím vody, i když jen z kaluží. A jak psa ochladíme? Proto bychom měli našim domácím "vlkům" zajistit stálý přístup k pitné vodě. Na stinné místo bychom měli umístit misku s chladnou, ale ne ledovou vodou a každých několik hodin ji vyměnit. Měli bychom pamatovat na to, že do misky nesmíme dávat kostky ledu, protože by to mohlo psovi způsobit chlad.

Jak pomáháte svému psovi vychladnout?

Pokud se chystáte na letní procházku se psem, rozhodně si s sebou vezměte vodu. V obchodě Max&Mrau jsou k dispozici cestovní láhve, například Trixie se zabudovanou miskou. Voda teče přímo do plastové misky, takže můžeme svého mazlíčka kdykoli bez problémů napojit. Měli bychom také pamatovat na to, abychom svého mazlíčka venčili brzy ráno nebo po západu slunce, kdy je venku mnohem chladněji.

Kromě vody bychom měli psovi připravit také vhodné místo, kde je vzduch, stín a relativní chlad. Nejvhodnější jsou stinná místa v zahradě na severní straně. Doporučuje se také postavit psovi slunečník nebo zastínit dvůr prostěradlem navlhčeným ve vodě zavěšeným nad psím pelíškem. Pokud naopak necháte svého čtyřnohého přítele doma, vyberte pro něj vzdušné, odlehlé místo. Na studené dlažbě nebo betonu bude váš pes v pořádku.

Pokud máte vlastní zahradu, možná vás bude lákat pořídit psí bazének se zavlažovačem nebo spustit rozprašovač, pod kterým se váš mazlíček může v případě potřeby ochladit.

Chladicí hračky pro vašeho psa

K ochlazení můžete použít také psí hračky. Skvěle se k tomu hodí žvýkací a silikonové kartáčky na zuby, které je dobré před podáním zvířeti vychladit v lednici nebo uložit do mrazáku. Pro takové chladicí atrakce jsou ideální hračky pro psy Trixie, např. gumový kroužek, vinylová činka, rondel na provázku nebo frisbee (Trixie Dog Activity Disc).

Zvíře můžeme také ochladit tím, že mu dáme pamlsky nebo krmivo, které jsme předtím uložili do lednice nebo mrazáku. Dobrou zábavu s vaším psem přinese umístění vychlazených pamlsků do speciální nádoby, roličky na svačinu Trixie nebo míčku na pamlsky (např. značky Trixie). Pes bude mít atraktivní a chutnou zábavu a zároveň se ochladí od studených kousanců. Na podobném principu funguje i hračka kong. Jedná se o podlouhlou gumovou nádobu, která slouží k ukrytí oblíbených pochoutek našeho domácího mazlíčka a která ho dokonale zabaví, zbaví stresu a zaměstná. Doporučujeme řadu Kong. Hračka a kousátko v jednom Kong Classic Extreme S K3 je vyrobena z gumy. Zvláště dobře funguje u hyperaktivních nebo stresovaných jedinců.

To by vás mohlo zajímat: Čichové podložky a lízací podložky místo misky

Chladicí podložka pro psa

Při výrobě nebo koupi pelíšku pro psa je dobré vybavit ho speciálním povlakem, přehozem nebo polštářem, který bude mít chladicí funkci. K tomu je ideální chladicí podložka Trixie (dostupná v několika velikostech a barvách), která pomáhá regulovat tělesnou teplotu psa během teplého počasí. Chladicí efekt nastává, když se tělo našeho mazlíčka dostane do kontaktu s podložkou. Chladivý účinek trvá několik hodin. Tuto specializovanou matraci pro psy lze po krátké přestávce znovu použít. Chladicí plášť není třeba zapojovat, nalévat do něj vodu ani jej chladit. Podložku se vyplatí vzít s sebou na dovolenou s vaším domácím mazlíčkem.

Co ještě psa ochladí?

Ochlazení psa lze dosáhnout i jinými domácími metodami než těmi, které byly popsány výše. Jedním ze způsobů, jak psa v horkém počasí ochladit, je postříkat ho vodou, jemně ho postříkat rozprašovačem na květiny, polít ho malým proudem vody nebo mu na trup položit namočenou deku, ručník apod. Přitom buďme opatrní na citlivé části těla našeho mazlíčka, tj. například na uši a oči.

Můžeme také vyzkoušet výrobu "zmrzliny" pro vašeho psa. Pro přípravu si připravte nádobu na psí pamlsky, vložte do ní pastu (ze zeleniny, masa nebo ovoce), paštiku nebo vlhké krmivo a vše dejte na několik desítek minut do mrazáku. Vše by mělo správně zamrznout. Po vyjmutí podávejte tuto chutnou hračku svému psovi.
Pro milovníky piva nabízíme novinku Snuffle Dog Beer Chicken 250 ml - pamlsek s pivní příchutí pro vašeho psa. Nápoj je ideální během teplejších dnů pro zajištění dodatečné hydratace.

Kromě toho můžeme v létě nahradit látkové nebo plastové lůžko kusem studené podlahy. Takové umístění lze nalézt například na dlažbě (za předpokladu, že v místnosti není podlahové vytápění) a na obyčejném betonu. Ventilátor lze umístit směrem ke zvířeti, ale nepoužívejte nejvyšší možné otáčky takového ventilátoru.

Komentáře

Nikdy znaleziono żadnych názoru

Nový příspěvek