Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Jak zchladit kočku?

Kočky jsou v horkém počasí velmi unavené. Proto bychom se měli postarat o jejich pohodu a pomoci jim regulovat tělesnou teplotu. K tomu slouží různé domácí prostředky a pomůcky z obchodu Max&Mrau, jako je chladicí podložka nebo polštář, kočičí fontána a kočičí hračky chlazené v lednici.

Jak udržet kočku v pohodě?

V létě, kdy přicházejí horké a dusné dny, je nejen pro lidi obtížné v takových podmínkách fungovat. Vysokými venkovními teplotami trpí i zvířata, a to především zvířata. Kočky se přirozeně ochlazují pocením, ale pot jim proudí pouze do okolí uší, nosu a polštářků tlapek, a to jen v malém množství. To je příliš málo na kontrolu termoregulace. Kočičí tělo pokryté srstí potřebuje chlazení zvenčí. Proto bychom měli svému mazlíčkovi zajistit kontakt s chladným povrchem, na který si může lehnout a v klidu se ochladit.

Pokud opouštíte dům na delší dobu, nezavírejte ho do stísněné místnosti. Dopřejte kočce co nejvíce prostoru, místa s chladnou podlahou (např. dlažba nebo betonová podlaha) a stinná a větraná místa. Pokud máte na oknech žaluzie nebo rolety, stáhněte je. Místnost bude okamžitě chladnější a útulnější. Je také dobré nechat kočce přístup do prostoru pod postelí, kde se může schovat před slunečním světlem, které proniká do místnosti.

Jak můžete svou kočku zchladit domácími prostředky?

Ukázalo se, že nápadů, jak kočku ochladit, není málo. Jedním z domácích způsobů, jak ochladit čtyřnohé mňoukání, je zapnout ventilátor a umístit ho do blízkosti kočičího obytného prostoru. Když kočka dostane potřebu "vyvětrat", bude moci použít ventilátor.

Další metodou je zmrazit plastovou láhev s vodou a umístit ji na kočičí pelíšek. Nezapomeňte nalít vodu až dolů, protože voda po zmrznutí zvětší svůj objem. Zmrzlou láhev je také dobré obalit látkou, aby kotě neomrzlo. Nebude na škodu ani časté otírání kočky vlhkým ručníkem.

Voda je základní věc, kterou musíme svému domácímu mazlíčkovi v horkém počasí zajistit. Rozmístěme tedy po domě několik misek s vodou. Voda by měla být chladná a měla by se pravidelně vyměňovat za čerstvou. Dalším řešením je zmrazit kostky mokrého krmiva pro kočku a nechat je v misce na jídlo nebo je dát do misky s vodou.

Chladicí podložky a další příslušenství pro kočku

Příslušenství, jako jsou chladicí podložky nebo speciální chladicí podložky, jsou při cestování s kočkou velkým přínosem. Ty se dobře uplatní i doma, pokud nemáme na podlaze dlažbu, ale také na dvorku, kde není vydlážděný prostor pro našeho mazlíčka.

V internetovém obchodě Max&Mrau máme různé chladicí produkty pro kočky od Trixie. Jednou z nich je chladicí podložka pro kočky o rozměrech 90x50 cm. Je určena pro kocoury větších rozměrů. Jeho účelem je podporovat regulaci tělesné teploty kočky během horkého počasí. Kočka si lehne na podložku a aktivuje chladicí gel. Podložka může běžet několik hodin. K opětovné aktivaci stačí krátká přestávka v provozu. Nemusí se dobíjet ani zásobovat elektřinou. Rohože jsou k dispozici v různých barvách a rozměrech: 50x40 cm, 40x30 cm.

Fontány pro kočky

Kočičí miska s vodou, i když je v ní příjemně chladivá a svěží tekutina, ne vždy vzbudí zájem našeho mazlíčka. Příjem vody je pro kočku obzvláště důležitý, protože zajišťuje správnou funkci močových cest a ledvin.

Naštěstí existují způsoby, jak povzbudit vašeho domácího mazlíčka k pití. Jednou z nich je fontána Hagen Catit Fresh&Clean Fountain 3 l, což je fontána pro kočky od společnosti Hagen. Tato pítka nabízejí vždy čerstvou, chladnou a filtrovanou vodu. Filtr instalovaný v přístroji zachycuje nečistoty, zbytky potravin atd., takže voda je vždy čistá a pitná.
Další kočičí pítko představuje značka Catit. Jedná se o třílitrovou fontánu ve tvaru květiny, u které můžete nastavit jednu ze tří možných rychlostí proudění vody. Tento typ zařízení zajišťuje kočce přístup k čisté a čerstvé vodě. Lze ji zakoupit v různých velikostech v závislosti na velikosti a potřebách vašeho domácího mazlíčka (3 litry a 1,5 litru).

Chladivé gelové hračky pro kočku

Hra s kočkou je aktivita, kterou byste neměli vynechat ani v létě. Této formě kontaktu s kočkou je však lepší věnovat večerní čas, kdy venkovní teplota znatelně klesá a naše domácí šelma je živější a dychtivější se vrhnout.
Abychom si se svým milovaným mazlíčkem užili atraktivní chvíle, můžeme použít hračky pro kočky. Než je použijeme, můžeme je předem zchladit v lednici. V širokém sortimentu obchodu Max&Mrau jsou k dispozici gelové chladicí hračky, které, pokud je předem vložíte do lednice nebo dokonce do mrazáku, poskytnou kočce ještě více zábavy.

Například míčky na ježka od Trixie jsou hračkou pro kočky, která rozvíjí lovecký instinkt našeho domácího tygra. Pokud je na několik hodin zavřeme do lednice, budou tlapky našich čtyřnohých lovců příjemně vychlazené.
Na druhou stranu, když nemáme čas si s kočkou hrát, můžeme jí nechat kong naplněný vychlazenými kočičími pamlsky. Jeden z gumových pamlsků nabízí značka KONG. Takto podávaná hračka může být pro našeho mazlíčka ještě atraktivnější.