Expresné doručenie
Odborné rady
Vrácení zdarma do 40 dnů
Doprava zdarma od 799 Kč

Co lze udělat pro to, aby se pes doma nenudil?

Psi nemají rádi samotu a bohužel ji často musí čelit, když my, majitelé, odejdeme na půl dne do práce. Jak si zorganizovat čas pro domácí mazlíčky, aby se nenudili, nebyli otrávení a nestýskalo se jim po nás? V tomto článku najdete připravené tipy na překonání psí nudy a nabídku pomůcek, které si s monotónností poradí.

Způsoby, jak zahnat psí nudu

Pes, který se nudí a je ponechán sám v bytě, může začít přesouvat svou pozornost a vybíjet své emoce na vybavení domácnosti. Asi nejeden z nás po návratu domů po dlouhé nepřítomnosti objevil nepříjemné překvapení, např. rozkousané oblíbené boty, roztrhané záclony, rozbitou vázu - památku po babičce apod. Naštěstí existují způsoby, jak zahnat psí nudu. Jedním z nich je unavit psa, např. delší ranní procházkou, ke které přidáme prvky tréninku. V rámci takového výcviku můžeme s mazlíčkem hrát aport, hledat skrytou kořist, přetahovat se s ním atd. Domácí mazlíčky, kteří rádi běhají se svým majitelem, můžete vzít na procházku před prací. Po takové fyzické a intelektuální námaze si náš společník bude chtít jen pořádně odpočinout. Samozřejmě mu nezapomeňte nechat dostatek čerstvé, chladné vody a svačinu. Dalšími metodami, jak udržet psa v klidu, je zapnutí televize nebo rádia a ponechání oken se snadným přístupem k parapetu, aby náš mazlíček mohl alespoň sledovat, co se děje venku. A pokud našeho štěkajícího kamaráda takové pohledy nebo zvuky povzbuzují, nedrážděte ho víc.

Jak zahnat psí nudu? Představujeme vám následující pomůcky

Pomůcky pro psy, kterým se stýská a kteří trpí odloučením od svého majitele, nejsou ve zvířecím průmyslu nedostatkovým zbožím. Mohou to být různé psí hračky, včetně hraček na přetahování, kutálení, honění, hledání atd. Skvěle se v této roli uplatní také interaktivní hry, které může zvíře hrát samo. Dalším zajímavým nápadem je použití čichacích podložek, lízacích podložek a kong apod., které ukrývají psí pamlsky a tekuté pochoutky, takže váš mazlíček může využít svůj čich a chytrost, aby se dostal ke své vysněné odměně. Tato činnost je časově delší, takže psa zaměstná na delší dobu, navíc ho unaví, nakrmí a hlavně uvolní. Dalším účinným doplňkem pro psa, který se nudí, je žvýkačka. Zvířata něco koušou, mumlají, olizují se a uvolňují tak stres a jiné ohrožující emoce. Na trhu je k dostání mnoho různých druhů žvýkaček, včetně přírodních, dentálních (aby si pes mohl čistit zuby a osvěžit dech) a umělých (např. ze silikonu, plastu apod.).

Přežvýkejte nudu

Jaké je nejlepší kousátko pro psy? Pro každého psa může být tím "nejlepším" žvýkacím prostředkem jiný výrobek. V poslední době jsou velmi oblíbené přírodní žvýkací předměty pro psy nebo předměty vyrobené z tvrdých částí zvířat, jako jsou kopyta, parohy, drápy, uši atd., ale mohou to být i kusy dřeva.

Níže vám představíme několik skvělých žvýkacích doplňků z obchodu Max&Mrau. Jedním z nich je žvýkačka 4Dog z paroží daňka, což je odolná hračka na žvýkání a kousání, která vašeho mazlíčka dokonale a neuvěřitelně zabaví. Naši vrtící kamarádi nepohrdnou ani intimnějšími částmi těla, které jsou jedlé, například sušeným hovězím penisem od značky Trixie. Díky speciálnímu způsobu sušení si zachovává jedinečnou chuť. Výrobek neobsahuje žádné konzervační látky ani jiné umělé přísady. Psi také milují makedonské králičí ucho, které je cennou křupavou pochoutkou. Stojí za to dodat, že tento pamlsek je nealergizující a také pomáhá udržovat ústní hygienu. Jako dezert doporučujeme dát našemu chlupatému kamarádovi sušené jehněčí kopýtko Trixie. Nejenže chutná, ale má také pozitivní vliv na čelistní svaly a čistí zuby. Doporučujeme také kousátka, ze kterých není tak snadné kořist dostat. Patří mezi ně kong od značky Kong, hračka z tvrdé gumy s otvorem, do kterého se sype nebo vtlačuje krmivo. Úkolem zvířete je jazykem vyhrabat pamlsky. Jedná se o namáhavou a vyčerpávající práci, po které si každé zvíře dlouho odpočine.

Poutavé hračky pro vašeho psa

Čichová podložka může vašeho psa zaměstnat. Jednoduše vmáčkněte oblíbené pochoutky vašeho psa mezi proužky materiálu a váš mazlíček si nedá pokoj, dokud je všechny nevyčmuchá. Další zábavnou hračkou je Dog Activity Gambling Tower od Trixie, interaktivní pomůcka s různými úrovněmi obtížnosti, která má blahodárný vliv na mozek, čich a inteligenci vašeho psa. Díky své chytrosti a fyzické i duševní obratnosti může váš pejsek získat lahodné psí pochoutky.

Přetahovadla pro psy jsou dalšími hračkami, díky kterým váš mazlíček zapomene na nudu. V této roli nabízíme mimo jiné bavlněné lano se čtyřmi uzly od Pet Nova. Může být přivázán k nějakému povrchu, aby se naše zvířátko mohlo samo upevnit. Kromě skvělé zábavy tato pomůcka čistí zuby, redukuje zubní kámen a osvěžuje dech. Dalším přetahovadlem pro psy, které mazlíčka zabaví a pečuje o jeho zdravé zuby, je lano s opletením a jutou od Barryho Kinga. Míček na pamlsky pro psy Pet Nova Dog Life Style, vyrobený z termoplastické gumy, která je šetrná k zubům a dásním psů, vašeho mazlíčka také zaměstná. Jasné barvy pomůcky přitahují pozornost zvířete a vybízejí ho ke hře. Pamlsky, které z výrobku čas od času vylétnou, poskytnou domácímu mazlíčkovi ještě více zábavy. Pokud má váš mazlíček rád barevné hračky, které vydávají hlasité zvuky, mohla by se mu líbit vinylová ježatá koule Trixie, která po stisknutí píská.

V našem obchodě najdete ještě více produktů, které vašeho psa zabaví a majitele uklidní.

Komentáře

Nikdy znaleziono żadnych názoru

Nový příspěvek